Krediti za razvoj pčelarstva u 2010. godini

Bez autora
Sep 15 2010

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavio je konkurs za dodelu kredita za kupovinu košnica i opreme za pčelarstvo. Sredstva se dodeljuju poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim i fizičkim licima sa teritorije AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Kreditna sredstva će biti odobravana sa godišnjom kamatnom stopom od 1,9 posto, uz primenu valutne klauzule na sledeći način: za nabavku novih košnica u standardu, odobravaju se krediti u iznosu od 1.000-5.000 evra sa rokom otplate od 18 meseci i grejs periodom od dve godine, za nabavku nove opreme pčelarstvo, odobravaju se krediti od 1.000-5.000 evra sa rokom otplate od 18 meseci i grejs periodom od dve godine i za nabavku kamiona sa prikolicom registrovanom za pčelarenje, odobravaju se krediti od 1.000-5.000 evra sa rokom otplate od 18 meseci i grejs periodom od dve godine...

Konkurs za dodelu kredita za kupovinu košnica i opreme za pčelarstvo u 2010. godiniPokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavio je konkurs za dodelu kredita za kupovinu košnica i opreme za pčelarstvo.

Sredstva se dodeljuju poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim i fizičkim licima sa teritorije AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Kreditna sredstva će biti odobravana sa godišnjom kamatnom stopom od 1,9 posto, uz primenu valutne klauzule na sledeći način:

  • za nabavku novih košnica u standardu, odobravaju se krediti u iznosu od 1.000-5.000 evra  sa rokom otplate od 18 meseci  i grejs periodom od dve godine;
  • za nabavku nove opreme pčelarstvo, odobravaju se krediti od 1.000-5.000 evra sa rokom otplate od 18 meseci i grejs periodom od dve godine;
  • za nabavku kamiona sa prikolicom registrovanom za pčelarenje, odobravaju se krediti od 1.000-5.000 evra sa rokom otplate od 18 meseci i grejs periodom od dve godine. Korisnik kredita je obavezan da nakon odobrenje kredita dostavi Fondu atest vozila od strane ovlašćene ustanove, u roku od 90 dana od dana puštanja kredita u tečaj.

Otplata kredita se vrši u šestomesečnim anuitetima, a za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata.

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču košnica i opreme koga bude odabrao učesnik konkursa.

U dodeli kreditnih sredstava prioritet će imati učesnici konkursa sa predračunima proizvođača opreme pčelarstvo.

Prijave se mogu preuzeti u Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede u Novom Sadu, lokalnim opštinskim kancelarijama Fonda za razvoj AP Vojvodine i na sajtu www.fondpolj.vojvodina.gov.rs.

Pored popunjene prijave konkursna dokumentacija treba da sadrži i:

  • original predračun sa specifikacijom opreme iskazan u dinarskom iznosu;
  • original vlasničkog lista za nekretnine ne stariji od 15 dana, na koji se može staviti hipoteka u korist Fonda u jedan i po puta većoj vrednosti od odobrene vrednosti kredita (podnosilac prijave ne mora bit ii vlasnik nekretnine na koja se stavlja pod hipoteku) ili u slućaju bankarske garancije pismo o namerama izdavanja garancije;
  • potvrda o registraciji poljoprivrednog gazdinstva, obnovljenog u 2010. godini;
  • original uverenje o plaćenom porezu (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • fotokopija lične karte (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • procena vrednosti nepokretnosti izdata od strane ovlašćenog procenitelja sa fotografijama, ukoliko je predmet hipoteke građevinski objekat.

Konkurs je otvoren od 29. avgusta do 20. septembra 2010. godine.

Prijavu sa traženom dokumentacijom dostaviti na adresu:

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede
Bulevar Mihajla Pupina 6
21000 Novi Sad
Sa naznakom: „Za konkurs"

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik